داروهای گیاهی گیاهان دارویی(عطاری)
مدیر: پناهی
شهر: تهران
آدرس: همت ، اول سردار جنگل ، پ 5
قرقات


 

 

قره قات

 

 

قره قات (قره قاط) يا سياه گيله درختچه ي کوچکي است به ارتفاع تا 60 سانتي متر که داراي برگ هايي بيضوي و به رنگ سبز روشن است. برگ هاي اين گياه بادوام بوده ولي در زمستان بر روي گياه باقي نمي مانند. گل ها که در کنار برگ ها مي رويد سفيد مايل به سبز و يا گلي رنگ است. ميوه ي اين گياه از نوع سته است و پس از رسيدن کامل به اندازه ي نخود شده و حاوي آب بنفش رنگي مي باشد.

 

ميوه ي نارس آن کمي ترش و ميوه رسيده کمي شيرين است. ميوه ها از غباري سفيد رنگ پوشيده شده اند. قسمت مورد استفاده ي قره قاط شامل برگ، ريشه و ميوه است. البته مهم ترين مصرف دارويي، مربوط به ميوه ي آن مي باشد. ميوه ها پس از رسيدن کامل اکثراً آبي مايل به سياه هستند. قره قات در اکثر نواحي جنگلي آسياي صغير، قفقاز، سيبري، آمريکاي شمالي و به خصوص اروپا يافت مي شود. اين گياه در ايران رويش ندارد؛ ولي گونه ي ديگري که شرح داده شده است در سرزمين ايران وجود دارد.

 

 

ترکيبات مهم:

دانه ي قره قات حاوي حدود 88 درصد آب است. بقيه مواد شامل آنتوسيانين که در ميوه هاي تازه 1/0 تا 25/0 درصد در نوسان بوده، ولي در عصاره غليظ شده ي اين ميوه، 25 درصد مي باشد.

 

اکثر اين آنتوسيانين ها به شکل گلوکزيد هستند و تنها مقدار کمي در طبيعت و در اين گياه به صورت آزاد مي باشند. حدود 15 آنتوسيانوزيد که اجسام فعال گياه مي باشند، در اين گونه از قره قات شناسايي شده است، بعضي گياهان ديگر از جمله گونه هاي ديگر قره قات، Ribes nigrum و انگور داراي آنتوسيانين هاي مشابهي هستند. ميوه ي هر سه گياه مذکور در اروپا به صورت دارويي مصرف مي شود.

 

ترکيبات ديگر قره قات شامل تانن ها(که عمدتا از نوع کاتشول مي باشند)، تري ترپنوئيدها، کربوهيدرات به مقدار حدود ده درصد، مقدار کمي پروتئين، فيبر، اسيد هاي آسکوربيک (2 تا 10 ميلي گرم در صد گرم)، سيتريک، ماليک، کينيک و مقدار کمي بنزوئيک و گلوکورونيک، گلوکزيد ليپتوزين، مقدار کمي آلکالوئيد، پکتين و فلاونوئيدها هستند.

 


اثرات مهم:

ضد ميکروبي:

آزمايش هاي کلينيکي زيادي در مورد اثرات ضدميکروبي مجاري ادرار با آب قره قات انجام شده که نتايج بسيار خوبي را به دنبال داشته است.

 

 

قره قات

 

 

به طور مثال يک گروه شامل 9 مرد و 29 زن سال خورده با اين روش تحت درمان قرار گرفتند.

 

در آزمايش ديگري کاهش شديد عفونت ادراري زنان به مدت طولاني با مصرف خوراکي عصاره به شکل کپسول مشاهده شده است.

 

در يک آزمايش 10 زن جوان با روش دابل بلايند (دوسوکور) با 400 ميلي گرم عصاره به طور خوراکي در روز، در مقايسه با دارونما انجام شد که نتايج آن چشم گير بود.

 

پي گيري اين مسئله نشان داد که کاهش قابل ملاحظه ي پ هاش ادرار باعث از بين رفتن بسياري از باکتري ها مي شود.

 

 

توليد و تثبيت کلاژن:

يکي از مهم ترين پروتئين هاي بدن، کلاژن است که در ساخت تاندون، رباط و غضروف نقش اصلي را دارا است.

 

کلاژن در زمان التهاب روماتيسمي، امراض دهاني و يا بيماري هاي استخوان و مفاصل از بين مي رود. عمل مهم فلاونوئيدها، آنتوسيانين ها و پروآنتوسيانين هاي قره قات جلوگيري از اين عمل است.

 

همچنين آنتوسيانين ها داراي خاصيت قوي ويتامين P ( بيوفلاونوئيدها ) بوده و افزون بر آن داراي خاصيت افزايش ويتامين C داخل سلولي و کاهش شکنندگي مويرگ ها هستند که از اين نظر دو برابر قوي تر است.

 

 

ديگر اثرات و خواص قره قات عبارت اند از:

* خاصيت ضد تجمع پلاکت ها که از اين نظر شبيه به آسپيرين و گياه سير مي باشد. (به اصطلاح عاميانه افرادي که خون آن ها غليظ مي باشد، براي جلوگيري از لخته شدن مي توانند از قره قات استفاده کنند).

 

 

* خاصيت شل کنندگي عضلات صاف

* استفاده براي درمان امراض چشم، هنگام کم سو شدن در شب، يا براي ديد بهتر روز کاتاراکت و گلوکوما. در بعضي مشکلات چشم مانند گلوکوما، کلاژن داراي آسيب هايي مي شود که باعث فشار زياد در چشم خواهد شد. بنابراين چون قره قات در حفاظت کلاژن موثر است، در موارد ذکر شده مفيد است. از اين رو در اروپا به طور وسيع بدين منظور از آن استفاده مي شود.

هم چنين قره قات به مقدار زيادي در اروپا براي مشکلات شبکيه اي حاصل از ديابت مورد مصرف است.

 

 

طريقه و ميزان مصرف:

محصولات دارويي حاصل از قره قات اصولا بر حسب وجود 25 درصد آنتوسيانين ها استاندارد مي گردند که مقدار مصرف آن ها به شرح زير است:

* محصولات حاوي آنتوسيانوزيد 20 تا 160 ميلي گرم تا سه بار در روز

* عصاره هاي حاوي 25 درصد غلظت، 80 تا 160 ميلي گرم تا سه بار در روز

* دانه هاي تازه ي گياه 55 تا 110 گرم تا سه بار در روز

* مقدار مصرف، يک استکان آب سرد بر روي 5 تا 10 گرم از خرد شده ي ميوه ها ريخته و به مدت 10 دقيقه مي جوشانيم؛ سپس همان طور که گرم است، آن را صاف نموده و ميل مي کنيم.

 

تاج ریزی

قابل توجه کاربران کرامی:در صورت نیاز پیک رایگان موجود میباشد.(به همراه هدایای ویزه {عرقیات گیاهی نوری}).
خواص مهم گیاه:
طبيعت تاج‌ريزي، بسيارسرد و خشك است. اين گياه، كاهند
ه تب، بندآورنده خون، ضدّ درد، مُسكن، مُليّن، مُدر، مُعرّق، مخدّر، ضدروماتيسم، ضدسرفه و ضدآسم است. خوردن مقدار كمي از ميوه رسيده و تازه آن برایرفع يبوست، مناسب است. براي بهره‌برداري از اين گياه، مصرف روزانه سه‌مرتبه از دو تا چهار گرم خشك‌شدة آن به‌صورت دم‌كرده، توصيه شده است. ميوة خشك‌شدة تاج‌ريزي‌هاي رنگين (زرد، نارنجي و قرمز)، يكي از اقلام دارويي معروف "جوشانده يا خورده‌جوشانده" است كه معمولاً همراه با پرسياوش، گل زوفا، گل بنفشه، ختمي خبازي، عناب و سپستان مورد استفادة فراوان قرار مي‌گيرد. اين داروي تركيبي، در طب سنتي بسيار رايج است و به عنوان تب‌بُر، مُسكّن و مُليّن، به‌خصوص براي كودكان به كار مي‌رود.

برگ‌ها و سرشاخه‌هاي گُل‌دار اين گياه، سمّي محسوب مي‌شود و در مواد مختلفي اغلب به صورت استعمال خارجي استفاده مي‌گردد. كُمپرس دم‌كرده و بخور خشك‌شدة آن، براي زكام، آب‌ريزش شديد و سردرد، مفيد است. همچنين ماليدن جوشاندة آن، براي تسكين كوفتگي و ضرب‌ديدگي عضلات و رفع برخي خارش‌ها مناسب است. له‌شدة برگ و سرشاخه‌هاي گلُ‌دار تازة آن، به صورت استعمال خارجي براي ازبين‌بردن ورم‌هاي گرم، تسكين دردهاي روماتيسمي و مفصلي، سوختگي‌هاي ناشي از آتش، زخم آبله، ورم‌ها و دردهاي سرطاني، سودمند است.

احتياط 
به علت وجود مادة سمي سولانين در اين گياه، مصرف آن بايد به مقدار كم و در بازه زماني كوتاهي صورت گيرد. سمّيت آن در برگ‌ها و سرشاخه‌هاي گُل‌دار، بيشتر است؛ لذا در مصرف بيش از حد مجاز آن بايد جانب احتياط را مراعات كرد./س

خواص عرقیات گیاهی

قابل توجه کاربر گرامی:عطاری سیدرضا نماینده فروش عرقیات نوری در تهران میباشد.
خواص عرقيات گياهي و نحوه مصرف آنها

 گلاب (طبيعت معتدل): 
 
مقوي اعصاب و قلب، معده، معطر، نيکوي رخسار، رفع خلط خوني و سخت کننده لثه، با خوردن يک استکان گلاب نيم گرم با مقداري نبات دل درد رفع مي شود، براي بد بوئي دهان غرغره گلاب با قدري سرکه مفيد است، خوردن گلاب از ميل جنسي مي کاهد ـ نوع مصرف: در شيريني جات و شربت استفاده مي شود، بصورت شربت ميل شود.


 
بيدمشک (طبيعت خنک): 
 
تقويت قلب، آرام بخش، افزاينده نيروي بدن، ملين و تقويت کننده معده ـ نوع مصرف: به صورت شربت همه وقت قابل استفاده است


 
خارشتر (طبيعت خنک): 
 
شستشوي کليه ها و مفيد براي سنگ کليه و مثانه، مدر قوي،تصفيه خون و کبد،سياه سرفه و تب هاي نوبه اي گرم، ضد سرفه و تب و لرز ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرديا بهصورت شربت بعد از غذا ميل شود.


 
نعناء (طبيعت گرم): 
 
باد شکن و ضد تشنج، معالج بواسير، دل پيچه، سکسکه، رفع اسهال و استفراغ، رفع سوء هاضمه، تقويت کننده معده، رفع تپش قلب، ضد عفوني کننده، ضد درد، ضد گرفتگي عضلاني، تب بر، چاي وروغن آن در حالات عصبي، بيخوابي، سرفه، ميگرن، تهوع و دردهاي شکم کار برد دارد ـ نوع مصرف: نصف ليوان آب با يک استکان بعد از غذا ميل شود


 کاسني (طبيعت خنک): 
 
تصفيه کننده خون، تب بر، درمان يبوست و بيماري هاي کبدي و کليوي، مسکن حرارت خون، بيماري هاي اعصاب، تب هاي نوبه اي، تقويت پوست، ورم مفاصل، ورم طحال، ضد کلسترول، يرقان، ملين،وجود خون در ادرار، مقوي معده، طراوت چهره ـ نوع مصرف: دو فنجان هر روز صبح مصرف شود


 
بيد (طبيعت خنک و خشک): 
 
درمان تبهاي شديد و دردهاي تناسلي، زردي پوست( يرقان) خواب آور، آرام بخش، مدر، ضد تشنج، استعمال خارجي: برطرف کننده شوره، براي دراز کردن موي سر و لطيف کردن مو مفيد است. برسر بمالند درد سر را تسکين ميدهد ـ نوع مصرف: به صورت شربت همه وقت قابل استفاده است


 
شاطره (طبيعت خنک): 
 
رفع جرب و خارش بدن، تصفيه کننده خون، رفع کمبود ويتامين ث، مقوي، صفرا بر

، اشتها آور، مسهل اخلاط ثلثه، ضد يرقان و نارسائي کبد، از غلظت و چسبندگي خون مي کاهد، در بيماري جذام وبرخي غددسرطاني(با منشاء اپي تليوم) موثراست، مفيد جهت زنبورزدگي و تقويت قوه بينائي ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذا ميل شود.


 
شويد (طبيعت گرم): 
 
کم کننده چربي خون، زياد کننده شير، مسکن درد معده و مقوي معده، نيرو دهنده، باد شکن، هضم غذا، ضد تشنج، آرام کننده، رفع استفراغ، ضد سکسکه، رفع بي خوابي ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذا ميل شود.


 
شنبليله (طبيعت گرم): 
 
کاهش دهنده کلسترول و قند خون، مفيد براي مسلولين و اشخاص ضعيف و لاغر، تقويت قواي جسمي و روحي نيروبخش و بسيار مقوي، باد شکن،چربي خون، استعمال خارجي: معالج زخم ها، ضد قارچ هايپوستي و ضد التهاب گلو ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذا ميل شود.


 
چنار (طبيعت خنک): 
 
چاق کننده اشخاص لاغر، معالج تنگي نفس، تب بر، مفيد براي امراض عصبي رعشه، مفيد براي جريان خون ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد ميل شود.


 
زيره (طبيعت گرم): 
 
ضد چاقي است، براي لاغر شدن به جاي آب مصرف شود، تصفيه کننده خون، ضد تنگي نفس، نيرو دهنده، هضم کننده غذا، زياد کننده شير مادران، باد شکن، رفع ناراحتي هاي روده ـ نوع مصرف: بعد ازغذا با نصف ليوان آب مصرف شود.


 
هل (طبيعت گرم): 
 
قابض و ضد نفخ و براي درمان سنگ کليه و تقويت معده و دفع استفراغ و معالج بيماريهاي صرع و سنگ کيسه صفرا مورد استفاده قرار مي گيرد. ـ نوع مصرف: همراه با چاي، شربت و شيريني مصرفمي شود.


 
پونه (طبيعت گرم): 
 
براي گريپ و تسکين سرفه و قاعدگي زنان و سکسکه و استفراغ و دل پيچه و درد معده و سنگ کليه و بي اختياري ادرار مفيداست.همچنين باد شکن ، صفرا بر و مشهي و ضد تشنج و محرک اعمال هضم و ضد اسهال هم است . ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب بعد از غذا يا همراه آن ميل شود.


 
آويشن (طبيعت گرم): 
 
مسکن،ضدسرماخوردگي،براي سرفه هاي تشنجي،سياهسرفه،زکام،گلودرد، مقوي بدن و معده،معالج بيماريهاي قارچي پوست، تقويت بينايي، ضد نفخ،ضدعفوني کننده دستگاه تنفسي،ضد صرع و تشنج، رفع تشويش، درمان سرفه، تنگي نفس، درد مفاصل، ورم بيني و گلو، سمپاتيک، نقرس، خون ريزيهاي رحمي، ترشحات زنانگي، کوفتگي عضلات، رقيق کردن خون، خلط آور، اين گياه در سوءهاضمه، اسهال، آسم و بي اختياري ادرارکودکان نيز کاربرد دارد. ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب ۲تا۳ بار در روز بعد از غذا( بخور اکاليپتوس،بخورطبي دينه و تيميان داروهاي ساخته شده از اين گياه هستند)


 
اترج (طبيعت گرم): 
 
معالج تهوع و اسهال، رفع عطش و سکسکه، صفراوي، مقوي قلب و دماغ و کبد و روده ها، تأمين ويتامين ث بعنوان نوشيدني، ضد درد و گرفتگي اسپاسم ـ نوع مصرف: با نصف ليوان آب يا غليظ تر در صورت اسهال ميل شود و يا به صورت شربت صبح و شب مصرف شود.


 
اسطوخودوس: 
 
مسکن، ضد عفوني کننده، مدر، ضد تشنج، مفيد براي بيماريهاي ريوي، براي تنظيم رگل خانم ها، رفع سردرد، بيماريهاي عصبي، پايين آورنده تب، نيرو بخش و معرق، رفع اضطراب و افسردگي ـ نوع مصرف: يک استکان از آنرا با کمي قندصبح و شام ميل نمائيد


 
بومادران (طبيعت گرم):

 ضد تشنج، قابض، تب بر، قاعده آور، درمان اختلالات بينائي و قولنج هاي کبدي و سنگ کليه و درمان ورم مقعد و روده و بواسير و تنظيم رگل خانم ها و دفع سوء هاضمه مفيد است. درمان ضعف عضله قلب، احساس گرفتگي و درد در ناحيه قلب، خواب رفتن دست ها، خون روي، وجود خون در ادرار، رفع خستگي اعصاب، صرع و جنون هاي خفيف و جلو گيري از خون ريزي ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد صبح و عصر ميل شود


 
بهار نارنج (طبيعت گرم و معتدل): 
 
مقوي اعصاب و قلب، آرام بخش، درمان بي خوابي، ضد تشنج، ضد سکسکه، رفع تهوع و استفراغ ـ نوع مصرف: مصرف يک ليوان از اين عرق شب ها هنگام خواب به شما خواب راحتي خواهد داد. همراه با چاي و شربت نيز مصرف مي شود


 
برگ گردو (طبيعت گرم): 
 
درمان درد مفاصل، ضد ديابت(قند) بثورات جلدي را درمان مي کند و اثر خاصي در خون دارد. ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد ميل شود 

 
بابونه (طبيعت گرم): 
 
ضد تورم،مرطوب کننده و سفيد کننده پوست، مدر، مقوي معده،هضم کننده غذا، ضد درد هنگام دندان بندي کودکان، با غرغره کردن بوي دهان و جوش دهان را از بين مي برد، قاعده آور، استعمال خارجي: حمام با آن اثر قاطع در رفع بيماري ها دارد مخصوصا براي محفوظ نگه داشتن زخم از آلودگي و بهبود آن خصوصا زخم هاي عميق فيستولها، زخم انگشتان، رفع التهاب و درمان ورم چشم و ترکها و براي خارش هاي پوستي و اگزما والتهابات واريستي شستشو با آن بسيار مؤثر است از عصاره بابونه جهت تقويت موي سر استفاده مي شود. ـ نوع مصرف: در مورد خوراکي تا نصف ليوان آب مخلوط و بعد از غذا ميل شود همچنين به عنوان طعم دهنده و چاي نيز مصرف مي شود. داروهاي(آلتيب ،آنتي ميگرن، قطره بابونه، بخور پروستاتان،شيرين وش، کارامين و کاميل)ساخته شده از اين گياه هستند


 
بادرنجبويه (طبيعت گرم): 
 
آرام بخش،خواب آور، ضد نفخ، ضد ويروس و در صنايع آرايشي بهداشتي به عنوان نرم کننده کار برد دارد.مقوي قلب واعصاب،از بين برنده سردردهاي عصبي، استفراغ هاي دوران بارداري ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد ميل شود.


 چهل گياه (طبيعت گرم): 
 
با ترکيب چهل گياه از ريشه، ساقه و گل داراي خواص داروئي براي اعصاب و معده ، هضم غذا، مقوي و مسکن دردهاي ماهانه خانم ها و داراي اثر آرام بخش است ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذا ميل شود


 
دارچين (طبيعت گرم): 
 
براي اعصاب، وسواس، جنون، خفقان، استسقا مفيد است.جهت رفع بد بويي دهان عالي است،شيخ الرئيس ابو علي سينا در کتاب قانون مي گويد: دارچين گرمي بخش، باز دارنده و زداينده عفونتها، لطيف، جذب کننده وعلاج همه نيروهاي تباه کننده است.محلول آنرا بر لکه ها و نقطه هاي عدسي مالند، با سرکه علاج جوش هاي شيري است، در مداواي اگزما مفيد است، براي زکام خوب است و دماغ را مي پالايد و رطوبت را بر مي چيند، مسکن درد گوش است و ضمن داروهاي آن است، خوردن و به چشم کشيدنش تم و تيرگي چشم را مي برد، رطوبت غليظ چشم را مي زدايد، داروي سرفه است، سينه را مي پالايد ورم هارا مي رساند، بند آمدني کبد را توان بخشد، رطوبت معده را بر مي چيند و معده را قوي مي کند، داروي استسقاست، بول و حيض را براند. براي تب و لرز مفيد است، اگر با زبره سياه باشد علاجبواسير است، ضد حشرات موذي است و حکيم مؤمن صاحب کتاب تحفه نيز مي گويد: دارچين بغايت لطيف و مدر بول است، مفتح، مصلح عفونت و اخلاط و سموم است، حافظ قوت هاي نفساني و طبيعي است، جلا دهنده چشم است، چکاندن در چشم جهت قوه باصره و ماليدن آن بر چشم جهت اختلاج آن مفيد است، براي گرم مزاج ها مضر است، مضر مثانه است، جهت يرقان، فالج، رفع دل مالش و رياح داخل خوب است. ـ نوع مصرف: در چاي، شربت، خوراک، چلو و پلو و ساير غذاها بريزيد و از خواص دارچين و طعم لذيذ و بوي خوش آن ميهمانان خود را غافلگير کنيد


 
رازيانه (طبيعت گرم): 
 
زياد کننده شير مادران، اشتها آور، قاعده آور، دافع سنگ کليه، مفيد براي دردهاي پهلو و تخليه رحم، معطر کننده، محرک، باد شکن، درمان بواسير، نقرس، اين گياه داراي آنيتول استروگولي، متيل اوژنول، کامفن، ديپانتن و غيره است ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آبسرد به صورت شربت ميل شود.


 
زنيان (طبيعت گرم): 
 
رفع سموم بدن و مؤثر براي رفع اعتياد مواد مخدر، ضد عفوني کننده بسيار قوي، ضد انگل مخصوصا انگل( انگبلو ستوم) ضد قارچ از نوع اکتينو ميکوز، باد شکن، ضد سکسکه، معرق، تب بر، قاعده آور،بيماريهاي پيسي( پري وينمليگو) رفع گرفتگي گوش، درمان لاغري شديد، ضد تشنج، فلج اندام ها، رعشه، امراض عصبي، هضم غذا، مقوي قواي جنسي ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب بعد از غذا ميل شود، در صورتي که طبع گرم داريد با عرق شاتره و کاسني ميل کنيد.


 
سرخ وليک(زالزالک يا کيالک) (طبيعت خنک): 
 
کاهش فشار خون و تنظيم گردش خون، معالجه سستي اعصاب، تصلب شرائين، تشنج، ورم آئورت، آنژين دوپواترين، ضد چاقي، اضطراب، استرس، رفع ناراحتي هاي قواي تناسلي زن و مرد، ناراحتيگوش، احساس صداي مبهم ـ نوع مصرف: يک تا۵/۱ فنجان در روز ميل شود


 
سنبل الطيب: 
 
داروي خواب آور، آرام بخش، ضد افسردگي، ضد دلپيچه ـ نوعمصرف: يک فنجان در يک ليوان۳ بار در روز ميل شود.


 
شيرين بيان: 
 
معالج زخم اثني عشر و معده، خلط آور بسيار قوي، درمان سرفه و گرفتگي صدا،مفيد در امراض ريوي دستگاه گوارش،اعصاب، مسهل، رطوبت، التهاب پوستي اورام چشم و گلو و بيني(کساني که فشار خون دارند با پزشک مشورت کنند. ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد صبح قبل از ناشتا ميل شود.


 طارونه (طبيعت گرم): 
 
بسيار آرام بخش و مسکن اعصاب و خواب آور است، مفيد جهت رماتيسم و درد مفاصل، بسيار قوي و براي تقويت اعصاب نافع است. مخلوط آن با عرق بهار نارنج خواب آور بسيار قوي آست.(کساني که فشار خون دارند با پزشک مشورت کنند) ـ نوع مصرف: هنگام خواب يک يا نصف ليوان مصرف شود.


 
عناب : 
 
تصفيه کننده بزرگ خون، درمان تنگي نفس، بيماريهاي کليه و مثانه، پايين آورنده فشار خون، يبوست، امراض مقعد، ضد سودا و رفع خارش پوست و بيماريهاي کبد قابل استفاده است.


 
گل گاو زبان (طبيعت گرم): 
 
نشاط آور، مقوي، نيکو کننده رخسار، خشونت سينه، گريپ، يرقان، در نزله هاي دستگاه تنفس خفقان و تنگي نفس، معالجه ورم کليه(نفريت) تب هاي دانه ائي، ضد تهوع 
ـ نوع مصرف: همه وقت قابل استفاده است.براي افزودن خاصيت درماني و مزه ي آن گاه سنبل الطيب و يا بابونه به آن مي افزايند


 
گل ختمي: 
 
گرفتگي صدا، درمان آسم، برونشيت، نرم کننده پوست، ضد ناراحتي هاي عضلاني و عصبي، رفع التهاب مثانه و ادرار، مفيد جهت سرفه و دردهاي گلو و زکام و بيماري هاي سينه، در بيماري هاي چشمشستن چشم ها با محلول فوق مفيد واقع مي شود ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذا ميل شود


 
گزنه: 
 
درمان بالارفتن فشار خون، چربي خون، کبد و کلسترول، ضد قند، محرک غدد هاضمه، مدر، جلوگيري از خونروش، ضد اسهال، مقوي، ضد عفوني کننده، مصرف گزنه براي درمان رماتيسم و رفع خستگي عضلات و حتي بعضي اقسام فلج ها تجويز شده، خاصيت اين گياه در ترشحات گزنده آن يعني اسيد فرميک است که در واقع نوعي دارو براي افراد بيمار ميباشد، جوشانده گزنه مواد زائدي که در مجراي ادرار جمع شده دفع کرده و اخلاط ريه را از بين مي برد. همچنين جوشانده آن يک داروي بسيار موثر براي تصفيه خون است و استسقاء را درمان ميکند


 
لپوره(مريم نخودي يا مريم گلي) (طبيعت گرم): 
 
ضد جوش و خارش و رفع سوء هاضمه، ضد سرفه،آرام بخش، ضد اسهال و پيچش شکم، ضد ضعف و لاغري، پاک کنده کبد، ضد فشار خون، تصفيه کننده خون،در استعمال خارجي ضد عفوني کننده دهان و دندان و التهابات اندامهاي تنفسي براي کساني که مزاج گرم و دموي دارند توصيه نمي شود. ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذا ميل شود.


 
مرزه (طبيعت گرم):
 
 
مقوي قواي جنسي، درمان نقرس، فلج، اسهال، ضد نرمي استخوان، ضد انگل، مقوي نيروي هاضمه، هضم غذا، تصفيه کننده، جلو گيري از نفخ شکم، ضد کرم، مدر، ضد انگل(کرم کدو) تقويتکودکان ضعيف، ورم معده،تسکين آسم، ناراحتي هاي دهان، گلو و ريه، مقوي عمومي دستگاه گوارش، توقف عادت ماهانه، رماتيسم ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذا ميل شود


 
نسترن (طبيعت گرم): 
 
تقويت کننده قلب و اعصاب،رفع کمبود ويتامين ث، معالج بيماريهاي سنگ کليه، درد معده و اسهال ـ نوع مصرف: بصورت شربت همه وقت قابل استفاده است.


 
يونجه( اسپست) (طبيعت گرم): 
 
سرشار از ويتامين هاي A-C-D-K ، چاق کننده و تصفيه کنننده خون، معالجه نرمي استخوان، زياد کننده شير مادران، نرم کننده سينه و نافع براي سرفه، قابض، تقويت اعصاب، معالج رعشه، از خونريزي جلو گيري مي کند.


 
چهار عرق سرد (طبيعت سرد دارد): 
 
تصفيه کننده خون، تب بر، شستشوي کليه و کبد و خنک براي کساني که طبيعت گرم و آويشن دارند ـ نوع مصرف: يک فنجان در يک ليوان آب سرد بعد از غذاميل شود.


 
چهار عرق گرم (طبيعت گرم دارد): 
 
مفيد براي هضم غذا، تقويت کننده معده، مفيد بحال مبرودين ـ نوع مصرف: مخلوط با آب بعد از غذا ظهر و شب ميل شود.

 

فشار خون (نه‌گياه)

طبيعت: متعادل

خواص درماني: پايين‌آورنده فشار و غلظت خون

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

 
ريحان
داراي طبيعت گرم

آرامبخش، رفع تهوع، رفع اسهال، رفع نفخ شكم، تقويت قلب، خونساز

بعد از هر وعده يك استكان ميل شود
بولاق اوتي
داراي طبيعت گرم


جوان‌كننده، ضد قند، تقويت عمومي بدن، رفع عفونت

قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود
هميشه بهار
داراي طبيعت گرم

تقويت‌كننده پوست، ضد جوش و لك، مقوي معده، ضد عفوني‌كننده، تقويت اعصاب

بعد هر وعده يك استكان ميل شود

سنگ كليه (شش‌گياه)

طبيعت: متعادل

خواص درماني: دفع سنگ كليه، مثانه و از بين بردن عفونت‌هاي رحم

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

 

عرق چربي‌خون (ده‌گياه)

طبيعت: متعادل

خواص درماني: ضد چربي خون و پايين‌آورنده كلسترول

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

چاقي (پنج‌گياه شماره1)

طبيعت: متعادل

خواص درماني: اشتها آور، تقويت معده، نيروبخش، بالا بردن وزن بدن، افزايش خون

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

افزايش شير (دو گياه)

طبيعت: متعادل

خواص درماني: براي خانم‌هاي شيرده، براي رفع بوي بد دهان و معده

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

آرامبخش (هشت‌گياه شماره2)

طبيعت: متعادل

خواص درماني: تقويت اعصاب و تيك‌هاي عصبي، از بين بردن استرس، افسردگي و بي‌خوابي و سردردهاي مزمن

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

ديابت (سيزده‌گياه)

طبيعت: گرم

خواص درماني: كاهش دردهاي عضلاني، افزايش نيروي جنسي، پايين‌آورنده قند خون

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

درد استخوان (پنج‌گياه شماره2)

طبيعت: گرم

خواص درماني: تسكين‌دهنده دردهاي استخواني، ماهيچه‌‌اي و نقرس

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

تقويت معده (چهارده‌گياه)

طبيعت: گرم

خواص درماني: براي از بين‌بردن زخم اثني‌عشر، تقويت دستگاه گوارش، از بين بردن نفخ و زخم معده

طريقه مصرف: بعد از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

تقويت جنسي (هفت گياه)

طبيعت: گرم

خواص درماني: بالا بردن نيروي جنسي، قوه باه، تقويت عمومي بدن

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

ضد جوش (هشت‌گياه)

طبيعت: سرد

خواص درماني: براي از بين بردن جوش و خارش صورت و بدن و به‌خصوص جوش‌هاي غرور جواني، تقويت كبد و صاف‌كننده خون

طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

سبوس برنج

طبيعت: متعادل

 خواص درماني: ضد سنگ صفرا، افزايش قند خون، ضد ضعف اعصاب، كم‌كاري غده درون‌ريز، باعث رشد طولي در كودكان، ضد پيري و ريزش مو

 طريقه مصرف: روزي 3 استكان ميل شود.

 

 پرسياوش

طبيعت: متعادل

 خواص درماني: خلط آور و نرم‌كننده سينه و درد طحال

 طريقه مصرف: 2 تا 3 استكان بين وعده‌هاي غذا و شب موقع خواب ميل شود.
 

آلوئه‌ورا

طبيعت: متعادل

 خواص درماني: نشاط آور، جوان‌كننده، براي تقويت عموم بدن، ضد جوش، خارش و اگزما، حساسيت‌هاي پوستي، عفونت داخلي، تقويت معده و قلب، برطرف‌كننده چين و چروك، روشن‌كننده، مفيد براي كليه و كبد

 طريقه مصرف: 2 تا 3 استكان بين وعده‌هاي غذا و شب موقع خواب مصرف شود.

 

ميخك

طبيعت: گرم

 خواص درماني: مقوي اعضاي رئيسه بدن و قواي فكري و رفع بوي بد دهان، مسكن سردرد، دندان‌درد، تقويت لثه، ضد سرفه‌هاي خلط‌آور و تنگي نفس

 طريقه مصرف: بعد از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

  گلپر

طبيعت: گرم

 

خواص درماني: هضم غذا، ميكروب‌كش، ادرار آور، ضد نفخ، تقويت عمومي بدن و اعضاء رئيسه بدن، نرم‌كننده صدا، نشاط آور، تقويت اعصاب، معطر

 

طريقه مصرف: بعد از هر غذا يك استكان ميل شود.

 

زيره سياه

طبيعت: گرم

 خواص درماني: پايين‌آورنده چربي خون، بادشكن، هضم غذا، ضد چربي‌هاي زائد، افزايش شير مادران، تصفيه‌كننده خون و انگل

 طريقه مصرف: بعد از هر غذا نصف استكان ميل شود.

 

زيره سبز

طبيعت: گرم

 خواص درماني: تصفيه‌كننده خون، افزايش شير مادران، بادشكن، هضم‌كننده غذا، ضد انگل

 طريقه مصرف: بعد از هر غذا نصف استكان ميل شود.

 

زوفا

طبيعت: گرم

 خواص درماني: ضد سرماخوردگي و آسم و حساسيت، مقوي سينه، خلط آور، قابض، مقوي معده، تصفيه‌كننده خون، التيام‌بخش، محرك، بادشكن

 طريقه مصرف: بعد از هر غذا نصف استكان ميل شود.

 

زعفران

طبيعت: گرم

 خواص درماني: رفع ترشي معده و هضم غذا، بسيار قوي و  گرم و انرژي بخش و معطر

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

افسنطين

طبيعت: گرم

 خواص درماني: تقويت‌كننده و اشتها آور، درمان بيماري‌هاي داخلي، تب‌بر و ضد يبوست، آرامبخش، بازكننده مجاري و عروق، دافع كرم

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

گل نيلوفر

طبيعت: سرد

 خواص درماني: معالجه بيماري ريه، ضد اسهال خوني، ضد تورم كليه و مثانه، سوزش ادرار، ضد سرماخوردگي و سردرد و خون‌ريزي مثانه، تصفيه خون و ضد سرفه و سينه پهلو

 طريقه مصرف: 2 تا 3 استكان در روز بين وعده‌هاي غذا ميل شود.

 

گل بنفشه

طبيعت: سرد

 خواص درماني: داروي سينه و خلط آور، سرماخوردگي، آسم

طريقه مصرف: بعد از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

كيالك

طبيعت: سرد

 خواص درماني: تصفيه و تنظيم‌كننده خون، جلوگيري از عواقب وسعت كلسترول، جلوگيري از تنگ‌شدن رگ‌ها، دافع سكسكه و سرگيجه

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

پنيرك

طبيعت: سرد

 خواص درماني: زياد شدن شير زنان و تنقيه براي كليه و ورم مجاري گوارشي، آرامبخش، ادرار آور، نرم‌كننده، ملين، مقوي ريه، تب‌بر، مسكن، خنك‌كننده

 

طريقه مصرف: دو استكان بين وعده‌هاي غذا ميل شود.

 

برگ زيتون

طبيعت: سرد

 خواص درماني: پايين آوردن فشار خون، مقوي، قابض، مدر و تب‌بر، پايين آورنده قند خون، مفيد براي نارسايي كبد، رافع سردرد، تقويت حافظه، تسكين درد دندان

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

ناخنك

طبيعت: سرد

 خواص دارويي: تقویت قلب و قوای فکری و اعصاب و کلیه

 طريقه مصرف: بعد از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

 

نسترن

طبيعت: گرم

خواص دارويي: تقويت اعصاب، رفع كمبود ويتامين ث، تقويت قلب، ضد تپش قلب، درمان ورم كليه و درد معده، اسهال، تصفيه كننده خون، ضد اسكوربوت

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

كاكوتي

طبيعت: گرم

 خواص دارويي: ضد عفونی مجاری تنفسی، ضد قارچ و سیاتیک، رفع سوء هاضمه، تقويت معده، اشتها آور و تقويت بينايي و ضد انگل

 طريقه مصرف: روزي يك استكان ميل شود.

 

ژنگو

طبيعت: متعادل

خواص دارويي: مداوای فراموشی در افراد میانسال و مسن، برطرف كننده رسوبات در عروق و مویرگ‌هاي مغز، مداوای آلزایمر چنانچه در ابتداي دوره بيماري باشد، بهبود شنوایی، بهبود بینایی، مداوای التهاب (حتی در مغز)، مداوای سرگیجه و سردرد، مداوای آلرژی، مداوای تنگی نفس، رقیق کننده خون، مداوای التهاب مفصل، كاهش فشار خون، كاهش چربي‌هاي خون، كاهش چربي پوست و مو، كنترل بيماري‌هاي پوستي، ناخن

 طريقه مصرف: 2 تا 3 استكان بين وعده‌هاي غذا و شب موقع خواب مصرف شود.

شقايق

طبيعت: گرم

 خواص دارويي: آرامبخش، مسكن، نشاط آور

 طريقه مصرف: بعد از هر غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

شاه‌تره

طبيعت: متعادل

 خواص دارويي: تصفیه خون، ضد خارش‌های پوستی، صفرا بر، تقویت کبد، نشاط آور، ضد نفخ، اشتها آور، ضد يرقان، تب‌بر، تقويت‌كننده پوست و كليه، ادرارآور، دفع بلغم، تقويت لثه و جلوگيري از خونريزي

 طريقه مصرف: 2 الي 3 استكان بين وعده‌هاي غذا و شب موقع خواب مصرف شود.

سير

طبيعت: گرم

 خواص دارويي: پایین آورنده چربی خون و قند، ضد باکتری و سرطان، ضد مسموميت ناشي از نيكوتين سيگار و آلودگي هوا

 طريقه مصرف: بعد از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

بیست گیاه

طبيعت: گرم

 خواص دارويي: مفيد براي آسم، سرفه و ناراحتي‌هاي تنفسي

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان و شب موقع خواب ميل شود.

 

سياه دانه

طبيعت: گرم

خواص دارويي: تقویت کننده معده و سقط جنین و قاعده آور (مصرف برای بانوان باردار ممنوع)

 طريقه مصرف: روزي 2 ليوان ميل شود.

 

 

زنجبيل

طبيعت: گرم

 خواص دارويي: تقويت‌كننده نسوج و مخاط، خلط‌آور و صفرابر، ضد روماتيسم، آرتروز و دردهاي عضلاني و حالت تهوع

 طريقه مصرف: بعد از هر غذا نصف استكان ميل شود.

شاهسپران

طبيعت: گرم

خواص دارويي: آرامبخش، رافع اسهال و رفع نفخ شکم، تقويت قلب و خون‌ساز

طريقه مصرف: بعد از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

رزماري

طبيعت: گرم

خواص دارويي: ضد سیاه سرفه و سرگیجه، ضد یرقان و نارسایی اعمال کبد، نیرو دهنده و مقوی معده، رفع زردی و تورم کبد

طريقه مصرف: 2 استكان بين وعده‌هاي غذا ميل شود.


 پانزده گياه

طبيعت: سرد

 خواص دارويي: شست‌وشوي كليه و دفع سنگ كليه و مثانه و برطرف كننده عفونت داخلي (زنان)

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.


 مورد

طبيعت: سرد

 خواص درماني: ضد خون‌ريزي، قابض روده، درمان اسهال و بواسير، تقويت رشد مو، ضد آفت

طريقه مصرف: 2 استكان بين وعده‌هاي غذا ميل شود.

 

مخلصه

طبيعت: گرم

 خواص درماني: ضد قولنج، دفع سموم و براي ناراحتي‌هاي كمر، مفاصل عضلاني، ملين، مقوي، پادزهر قوي، تقويت معده

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

مرزه

طبيعت: گرم

 خواص دارويي: ضد نرمی استخوان، انگل، نقرس و قلنج، مقوی عمومی دستگاه گوارش، سنگ کلیه، ورم طحال و معده و روده

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

خارخاسك

طبيعت: سرد

 خواص دارويي: مدر قوي، رفع سنگ كليه و مثانه، كيسه صفرا، تصفيه خون، تورم پروستات

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

كاهو

طبيعت: سرد

 خواص درماني: تقويت ريشه مو و افزايش خون و ضد سل و ناراحتي معده

 
 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

گل ختمي

طبيعت: سرد

خواص دارويي: درمان آسم، برونشت، گرفتگی صدا و نرم کنندگی پوست، ضد ناراحتی عضلاني و عصبی، رفع التهاب مثانه و قطع ادرار

 طريقه مصرف: 2 تا 3 استكان در روز بين وعده‌هاي غذا ميل شود.

 

دوازده گياه

طبيعت: گرم

 خواص درماني: تقويت‌كننده مو، جلوگيري از ريزش مو، مفيد جهت رشد مجدد مو

طريقه مصرف: روزي يك ليوان ميل شود.


بابا آدم

طبيعت: گرم

 خواص دارويي: تصفيه كليه، درمان نقرس، روماتيسم، مخملك و سرخك، ادرار آور، پاك‌كننده عروق، معرق

 طريقه مصرف: بعد از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

 گشنيز

طبيعت: سرد

 خواص دارويي: باد شکن، ضد کرم و باکتری‌هاي معده و روده، ضد آفت دهان، ضد جوش و ناراحتي‌هاي كبدي

 طريقه مصرف: قبل از هر وعده غذا يك استكان ميل شود.

 

 هدف ما جلب رضایت شماست.


الوورا

                                                                                                                                                                                                                                                                                خواص اصلی الوورا                                                                                                                                        
درباره الووراچه میدانید؟

گیاه آلوئه ورا از نظر بسیاری از مردم گیاه تازه و ناشناخته ای است در حالی که حقایق تاریخی نشان داده اند که این گیاه قدمتی طولانی داشته و قرن ها مورد مصرف مردم در سراسر جهان بوده است...
 
نقاشی هایی از گیاه آلوئه ورا روی کنده کاری های دیوارهای معابد مصری دیده شده و در کتاب های درمانی مصر که مربوط به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد است در رابطه با استفاده از آن برای درمان عفونت ها، معالجه بیماری های پوستی و تهیه داروهای ملین و مسهل مطالبی درج شده است.
 
در ایران این گیاه با نام فارسی صبر زرد و شاخ بزی شهرت داشته است. شاخ بزی گیاهی چند ساله با برگ های ضخیم، گوشتی، دراز و دارای تیغ است که گل های آن به صورت خوشه ای در انتهای محور ساقه قرار دارند. قسمت مورد استفاده این گیاه، شیرابه به دست آمده از برگ های آن است که به شکل تازه، خمیری یا خشک شده در دسترس همگان قرار دارد.

فواید آلوئه ورا

آلوئه یا آلوئه ورا یا همان شاخ بزی حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن و آلوئه رزین A، B و C است. همچنین قندهای گلوکز، مانوز و سلولز، آنزیم های اکسیداز، آمیداز، کاتالاز و ویتامین های B۱، B۲، B۶، C، E و اسید فولیک و مواد معدنی نظیر کلسیم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم از دیگر مواد مغذی موجود در آن (البته در مقادیر کم) هستند.
 
خاصیت اصلی آلوئه ورا، مسهل بودن است. به علاوه می توان آن را یک ضدورم، ضدمیکروب، التیام بخش زخم ها، ضدآفتاب و ضدسوختگی به حساب آورد. مصرف ژل خوراکی این گیاه به مدت ۶ ماه برای کنترل زخم معده و کاهش شدت آسم بسیار موثر شناخته شده است. در کل می توان گفت آلوئه ورا ضدآلرژی، ضدسرطان، ضدقارچ، ضدویروس، کاهش دهنده قندخون، قاعده آور، تقویت کننده معده و کبد است. ژل آلوئه اثرات خوب و مفیدی نیز روی سوختگی های معمولی، سوختگی های حاصل از اشعه، زخم ها و صدمه های دیگر پوست دارد.

آلوئه ورا برای چه کسانی؟

خوردن این گیاه به افراد در حال کاهش وزن یا روزه دار پیشنهاد می شود چراکه مصرف میوه و سبزی در شرایط آنها باید افزایش یابد. فیبر موجود در این موادغذایی مانع از بروز یبوست شده و به دلیل دیرهضم بودن، احساس سیری ماندگاری را در فرد ایجاد می کند. مشکل اینجاست که فیبرها در معده نفخ و گاز ایجاد می کنند اما خوشبختانه، آلوئه ورا در عین حال که فیبر بالایی دارد در معده نفخ و گاز نیز ایجاد نمی کند پس بهترین گزینه انتخابی در این شرایط محسوب می شود.
 
مصرف آلوئه ورا برای افرادی که در کنار رژیم لاغری، ورزش هم می کنند و در نتیجه بیش از هر زمان دیگری در معرض استرس و ضعف سیستم ایمنی هستند توصیه می شود. محدود کردن دریافت مواد غذایی ارزشمند و تحرک زیاد، بدن را خسته می کند به ویژه اگر رژیم غذایی پرپروتئین و مقدار میوه و سبزی مصرفی حداقل باشد. از این رو، خوردن کمپوت آلوئه ورا می تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

شرط و شروط مصرف آلوئه ورا

در استفاده از این گیاه باید مراقب بود زیرا مصرف بیش از حد آن به صورت خوراکی (مصرف روزانه یک گرم به مدت طولانی) ممکن است باعث به هم خوردن تعادل آب و الکترولیت ها، سقط جنین، زایمان زودرس، اسهال خونی و ضایعات کلیوی شود. به علاوه آلوئه ورا نباید در زمان تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، خون ریزی رکتال (مقعد) و ضعف شدید مصرف شود. در زمان بارداری نیز به غیر از دستور پزشک مصرفش ممنوع است.
 
در صورتی که از این گیاه به عنوان مسهل خوراکی استفاده شود باید نکات زیر را در نظر گرفت؛ اول اینکه مصرف بیش از دو هفته از آن باید با مشورت پزشک باشد. دوم اینکه در صورت تاثیر نکردن تا ۲۴ ساعت باید آن را با پزشک در میان گذاشت. سوم، چون تاثیر این گیاه در کودکان مشخص نیست، در این مورد باید با پزشک مشورت کرد و نکته آخر اینکه بهتر است از فرآورده های صنعتی آلوئه برای سنین بالای ۱۰ سال و حداکثر به مدت ۲ هفته بهره برد.

چرا برخی کمپوت های آلوئه ورا تلخ هستند؟

شاید شما هم به این موضوع برخورده باشید که وقتی در کمپوت آلوئه ورا را بازکرده کمی از آن می خورید، طعم تلخ آن شما را نگران می کند که نکند فاسد شده در صورتی که آلو ئه ورا طبیعتا شیرابه تلخی دارد که به دلیل ترکیب های آنتراکینونی موجود در آن است. تلخ بودن برخی کمپوت های خوراکی این گیاه نیز ممکن است به همین دلیل باشد.
 
البته این موضوع را تا زمانی که کمپوت مورد بررسی دقیق قرار نگیرد نمی توان گفت. در صورتی که روی قوطی کمپوت قید شده باشد حاوی ترکیب های آنتراکینونی یعنی کمپوت حاوی ترکیب های تلخ است و تنها مسهل شدید بوده و مسمومیت دیگری ایجاد نمی کند اما در صورتی که روی قوطی قید نشده باشد ممکن است تلخی دلایل دیگری مثل ماندگی و ایجاد واکنش های شیمیایی داشته باشد.
 
ترکیب های آنتراکینونی یکی از ترکیب های اصلی گیاه آلو ئه ورا به حساب می آیند و مقدارشان هم در گیاه زیاد است. شیرابه خشک شده این گیاه به همین دلیل مسهل قوی بوده و مقدار مصرف خشک آن در حد یک دهم گرم توصیه می شود. لازم به توضیح است که ترکیب های آنتراکینونی در برگ سنا، برگ درخت فرانگولا و آلوئه ورا وجود دارد که هر ۳ از قوی ترین مسهل ها به شمار می روند.
قابل توجه کاربران عزیز:سفارشات اجناس در عطاری سیدرضا با پیک رایگان به مشتریان عرصه میگردد.
هندوانه ابوجهل


خواص شپله یا هندوانه ابوجهل - آکاایران

خواص شپله یا هندوانه ابوجهل


شپله یا هندوانه کوهی یا کاپاریس یا شپله یا هندوانه ابوجهل یا گلک که یکی از گیاهان داروئی و خوراکی طبیعت پلدشت است . بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی ، خاصیت ضد نفخ ، تحریک و تقویت کبد و ضد عفونی کردن کلیه از جمله خواص داروئی هندوانه کوهی است.

 

 


نام فارسی : هندوانه ابوجهل 
نام علمی : Citrullus colocynthis
نام انگلیسی : Bitter cucumber

گیاه شناسی :
گیاهی علفی، چند ساله، دارای ساقه خوابیده یا بالا رونده و پوشیده از تار است. برگهای آن متناوب منقسم، لوبهای متعدد دندانه دار پوشیده از تار و دارای ظاهری به رنگ مایل به سفید در سطح تحتانی پهنک است. از کناره برگهای آن پیچکهایی خارج می شود که موجبات اتصال گیاه را به تکیه گاه فراهم می سازد. گلهای آن دارای وضع منفرد و بر دو نوع نر و ماده بر روی یک پایه است. گل نر آن دارای جامی به رنگ زرد نارنجی و متصل از راه قاعده به کاسه گل است. گلهای ماده آن شباهت کامل به گلهای نر دارد و فقط به جای پرچم، مادگی با تخمکهای متعدد در آن دیده می شود. میوه اش کروی به رنگ زرد، به بزرگی یک نارنج کوچک، پوشیده از یک پوست نازک ولی سخت و دارای میان بر سفید رنگ و اسفنجی است. در داخل میوه نیز دانه هایی به رنگ سفید با ظاهر بیضوی و مسطح جای دارد.

خواص درمانی وموارد مصرف : 
میوه این گیاه دارای خاصیت مسهل قوی است. در موارد ضعف اعما ل روده، فلج ناحیه امعاء و احشاء آب آوردن انساج و بیماریهای کبد ی به کار می رود. از خواص مهم دیگر این گیاه ، اثر ضد ویروسی، میکروبی وضد سرطان آن است . نتایج تحقیقات حاکی از آن است که عصاره تام گیاه هندوانه ابوجهل ممکن است برای مهار رشد و از بین بردن برخی از سلول‌های سرطانی نظیر حنجره، مؤثر باشد. تحقیقات اخیر نشانگر آن است که مصرف گیاه هندوانه ابوجهل همراه با اشعه رادیو اکتیو دارای اثرات متوقف کنندگی در رشد تومورهای سرطانی می‌باشد. گفتنی است، اخیراً نیز پودر گیاه هندوانه ابوجهل به عنوان ترکیب درمان کننده بیماری‌های قند و دیابت مصرف می‌شود.

پراکنش : 
در مدیترانه، هند، سیلان، و شمال آفریقا پرورش می یابد و در ایران نیز در لرستان، فارس، کرمان، بلوچستان، کویر لوت و یزد، خراسان به صورت وحشی می روید.

قابل توجه کاربران عزیز :درعطاری سیدرضا نادرترین وکمیاب ترین گیاهان موجود میباشد.
جینسینگ

toolbar
جینسینگ وخواص آن

جینسینگ وخواص آن

هزاران سال است که گیاهان برای کسب انرژی ، دور کردن ارواح خبیثه و تقویت ارگان های خاصی از بدن به کار رفته اند ، امروزه نیروبخش های رایج در شرق چون جینسینگ و دانگ گویی (Dang gui) از نیروبخش های غربی چون رزماری و مریم گلی رایج تر و محبوب تر هستند. گیاهان نیروبخش می توانند به روش های متفاوتی طبقه بندی شوند. به عنوان افزایش دهنده انرژی یا کی (Qi) تغذیه کننده خون یا مایعات بدنی ، تنظیم بین اخلاط در پزشکی ایورودایی و منبع انرژی تولید مثل و زاد و ولد می باشد.

یکی از گیاهان نیروبخش و مقوی که مشهوریت زیادی در جهان دارد جینسینگ می باشد که بهتر است آن را گیاه جوانی یا نوشدارو بنامیم. در کتب سنتی و به عربی ریشه گیاه را «جنسه» و «جنسا» می نامند. به فرانسوی و انگلیسی Ginseng و Asiatie ginsengو Chinsese ginseng گفته می شود. گیاهی است از خانوادۀ عشقه Araliaceae می باشد که نام علمی آن Panax ginseng می باشد.

این گیاه Panax ginseng که بیش از 5000 سال است در چین به کار می رود. برای پزشکان عرب قرن نهم میلادی شناخته شده بود. مارکوپولو در مورد این گیاه شگفت کمیاب نوشته است : «هنگامی که هیئتی از سوی پادشاه سیام بالوئی چهاردهم دیدار کرد گیاه جینسینگ را به او معرفی کردند. از آن پس ثروتمندان اروپایی برای رفع خستگی و ناتوانی از جینسینگ استفاده می کردند. همچنین این گیاه در قرن هجدهم ، در آمریکا هم شهرت یافت ، مخصوصاً وقتی کشف شد که گیاه پاناکس کینکفولیوس (Panax quonquefolius) در آن قاره بومی است.

مشخصات :

گیاهی است چند ساله ، برگ های آن مرکب دارای 7-5 برگچه که به طور گروهی با دمبرگ های خود از یک نقطه خارج و تشکیل یک برگ مرکب را می دهند. هر برگچه ، بیضی با کنارۀ دندانه دار منظم ، نوک تیز و با گلبرگ های مشخص می باشد. ریشه گیاه که در قسمت مستعمل آن می باشد دراز، ضخیم یک شاخه یا منشعب و دو شاخه ، طول آن یک متر و بیشتر و قطر آن در ناحیه یقه گیاه تا 10 سانتی متر می رسد. پوست خارجی ریشه گیاه به رنگ زرد ، طعم آن کمی شیرین ، شبیه مغز ریشه شیرین بیان است. البته در بعضی گونه ها اندکی تلخ می باشد. این گیاه در کوهستان های چین و منچوری می روید و از داروهای شفابخش معروف چینی است که هم اکنون در تمام داروخانه های چین و اغلب داروفروشی های اروپا و آمریکا عرضه می شود.

ترکیبات شیمیایی :

از نظر ترکیبات شیمیایی برای اینکه به اسرار خواص شفابخش این ریشه پی برده شود ، مطالعات وسیعی صورت گرفته است و آنچه که تا به حال گزارش شده است این است که این گیاه دارای گلوکوزیدهای استروئیدی به نام پاناکیلون ، یک ساپونین به نام پاناکسوزید یا پاناکسین ، مواد صابونی ، یک اساس روغنی فرار به نام پاناسین و یک هورمون و ویتامین B و ویتامین D ، ترکیبات استیلنی ، استرول ها و سرانجام یک گلوکوزید به نام جینسینگ می باشد.

این دارو تونیک ، محرک ، بازساز و مقوی است. مرکز سیستم اعصاب و تنفس را تحریک می کند و این اثر دارو مربوط به وجود دو گلوکوزید به نام های پانوکسید آ و پانوکسید ب آن جدا شده اند. از ریشه گیاه 2-1 درصد کولین برحسب وزن و بتاسیتوسترول به دست می آید. از این دارو برای تهیۀ داروهای جوانی که در ترکیبات داروهای به کار می رود استفاده می شود.

از گزارش دیگری آمده است که در سال 1974 ریشه این گیاه و سایر اعضای اندام گیاه برای یافتن اسرار شگفت انگیز شفابخش آن تحت بررسی دانشمندان قرار دارد و تاکنون چندین ماده عامل فیزیولوژیک از آن جدا شده است، از آن جمله عمده ترین آن عبارتند از پانکسین که مقاومت عضلات را در برابر بی نظمی ها و ناراحتی ها افزایش می دهد و پانکس اسید که متابولیسم و سیستم عروقی را اصلاح می کند و پاناکولین یا پانکس ویلون که روی سیستم غدد مترشحه داخلی یا آندوکرین اثر می گذارد و پاناسن که مرکز اعصاب را تحریک می کند و در آخر جینسینگ برای بیماری قند اثر مثبت دارد. 

خواص و کاربرد:

ریشه جینسینگ شاید معروفترین داروهای چینی باشد که از دوران کهن تاریخ تا حال همواره آثار شفابخش آن مورد توجه حکمای طب سنتی قرار داشته است و دارد. از نظر خواص به طور کلی ، نیروبخش ، مقوی ، محرک ، بادشکن و نرم کننده می باشد. بررسی های زیادی روی این ریشه به عمل آمده که به اسرار شفابخش آن در موارد معالجه قطعی بی نظمی های عصبی ، کم خونی ، ضعف ، کمبود تعرق و بی نظمی تنفس ، فراموشی و نسیان ، تشنگی مداوم ، بی میلی جنسی ، خستگی شدید ، سوء هاضمه ، دردهای ناحیه قلب و تهوع و ... پی برده شود. خوردن آن به صورت جوشانده یا عصاره یا به صورت اسانس و یا مستقیماً از جرم گرد ریشه به صورت خام صورت می گیرد. خوراک آن نیرو و توانایی ایجاد می کند تا در دوران نقاهت پس از بیماری ، بی نظمی های غده های بدن و ضعف اعصاب از بین رود و کار طبیعی و شفادهنده آنها اعاده گردد. متابولیسم قندها و هیدراتهای کربن در بدن را منظم می کند و موجب می شود که مصرف اکسیژن به طور مداوم و عادی انجام گیرد و برای آرام کردن اشخاصی که ناراحتی های روانی دارند ، بسیار نافع است و یک نوع مسکن موثر برای مغز می باشد. چند نوع از Panax در بازار دنیا عرضه می شود که از نظر خواص و مرغوبیت در ردیف های متفاوتی قرار می گیرند.

خارمریم
                                                                                    خواص خارمریم

خواص گیاه خار مریم یا میلک تیستل:

 ♦ کمک به سم زدایی
 

•     اتانول

  •     آلاینده های محیطی
  •     آلاینده های شیمیایی مانند حشره کش ها
 

•     داروهای شیمیایی مانند استامینوفن، تتراکلریدکربن و داروهای هپاتوتوکسک مانند ضد صرع ها

 ♦ بازسازی سلول های کبدی در بیماران مبتلا به هپاتیت (کمک درمان هپاتیت های مزمن)
 ♦ کمک به درمان:
  •     مسمومیت های کبدی*
  •     سیروز و فیبروز کبدی
  •     اختلالات کیسه صفرا
  •     هپاتیت های مزمن
 ♦  درمان برخی مشکلات کبدی از جمله آسیب های کبدی سمی متابولیک (مانند کبد چرب)
 ♦ کاهش تولید هیستامین
 ♦ مهار تولید لکوترین ها و پروستاگلاندین ها
 ♦ مهار رشد یاخته های ماهیچه صاف دیواره عروق و پیشگیری و درمان بیماری های عروقی ناشی از چربی خون
 ♦ جلوگیری از پوکی استخوان و تجمع آهن درون یاخته ای (تاکسی فولین یکی از ایزومرهای سیلیمارین با خواص استروژنی قابل ملاحظه می باشد)
 ♦ جلوگیری از کاهش ذخایر گلوتاتیون درون یاخته ای و کاهش ورود سموم مختلف به هپاتوسیت ها و در نتیجه محافظت سلولی
 ♦ مهار سنتز کلسترول و مهار آنزیم HMG-coA
 ♦ افزایش HDL و کاهش مقدار کلسترول در کبد
 ♦  مهار اکسیداسیون LDL
 ♦ حذف و کاهش رادیکال های آزاد و جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدها
 ♦ جلوگیری از تشکیل پراکسیدهای چربی در میتوکندری و میکروزوم های کبدی
 ♦ تحریک روند ترمیم یا regeneration کبد و تقویت تولید پروتئین

 

* تجمع بیش از حد پروتئین های خارج سلولی فیبروز کبدی که در مراحل پیشرفته منجر به سیروز و نارسایی کبدی شده و اغلب بیمار را نیازمند پیوند کبد می سازد.
قابل توجه کاربران عزیز عرق خارمریم در عطاری سید رضا موجود است.

چای سبز



كاهش وزن

: پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار مي‌كند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود

 

پوسيدگي دندان:

عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.

 

حفاظت از قلب

دانشمندان ماده اي شيميايي را در چاي سبز شناسايي كردند كه در حفاظت از قلب در برابر آسيب هاي مختلف موثر است.

 

كارشناسان "موسسه بهداشت كودكان انگليس" در مطالعه روي تركيبات چاي سبز موفق به شناسايي ماده اي شيميايي به نام "اپيگالوكاتچين سه گاليت" شدند كه مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد. اين دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به نام "استات يك" مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گردد.

 

"اپيگالوكاتچين سه گاليت" همچنين روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است.

 

چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين هاي A و C (آنتي اكسيدان هاي قوي)، باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد كه اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.

 

كاهش تري گليسيريد

كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند، در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود.

 

با توجه به اين كه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك عامل خطر در بروز بيماري قلبي است ، مصرف چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب جهت كاهش تري گليسيريد خون است.

 

كاهش فشار خون

مصرف نيم تا 5/2 فنجان چاي سبز در روز احتمال بروز پُرفشاري خون را تا 46 درصد كاهش مي دهد.

 

جلوگيري از ديابت

چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت مانند آب مرواريد و بيماري هاي كليوي به طور معجزه آسايي جلوگيري كند. چاي سبز با مهار كردن فعاليت آنزيم آميلاز بزاق و روده كه مسئول هضم نشاسته است، باعث مي شود كه نشاسته با سرعت آهسته تري بشكند و در نتيجه قند خون با سرعت كمي بالا برود.

 

پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن( با استفاده از چای سبز)

پژوهش گران اعلام كردند مصرف چاي سبز از ابتلا به بيماري هاي ايمني خودكار بدن جلوگيري مي كند. تحقيقات پژوهش گران دانشكده پزشكي ژورژيا حاكي از آن است كه مصرف چاي سبز علاوه بر مؤثر بودن در كاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بيماري هاي ايمني خودكار بدن مي شود. چاي سبز از گسترش آنتي ژن هايي كه مي توانند موجب تحريك ايمني بدن شوند جلوگيري مي كند. نتايج تحقيقات حاكي از آن است وجود ماده اي موسوم به EGCG در چاي سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثيرات آن بر روي پوست و سلول هاي مترشحه بزاق مي شوند. در يك اختلال ايمني خودكار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول هاي مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشكي دهان مي شوند و در اختلالي ديگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدي مي گردد.

 

شايان ذكر است تحقيقات بيشتر بر روي حيوانات در حال انجام است و تاثير مفيد چاي سبز در پيشگيري از آرتريت نيز مشخص شده است.

 

موارد منع مصرف:

اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآورده‌هاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش از ??? ميلي ليتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني مي‌شود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نمي‌شود.

 

تداخلات دارويي:

افزايش اثر متي سيلين و بنزيل پني سيلين، تشديد اثر آسپيرين و ساير داروهاي

ضد انعقاد مانند وارفارين (ويتامين K موجود در چاي سبز ميتواند بر ضد اثرات وارفارين عمل نمايد).

 

عوارض:

مصرف بيش از حد كافئين كه در چاي سبز و بعضي از عصاره هاي آن وجود دارد در بعضي از افراد باعث علائمي مانند عصبانيت، بيخوابي و بيقراري مي‌شود. افرادي كه داراي بيماري فشار چشم هستند نبايد استفاده كنند و افرادي كه ميگرن دارند ميزان مصرف كمي بايد داشته باشند .

.

طريقه دم كردن چاي سبز :

به ازاي هر فنجان آب يك قاشق مرباخوري چاي سبز استفاده مي شود . آب به هيچ عنوان نبايد در حال جوشيدن باشد . چاي سبز را توي فنجان يا قوري ميريزيم و در آنرا ميگذاريم . ( روي حرارت نباشد ) بعد از 5 دقيق صاف ميكنيم . اگه از نوع كيسه ايي استفاده مي كنيد كيسه را دربياريد و وقتي سرد شد روي چشم كمپرس كنيد كه براي رفع خستگي چشم مفيده . .

 

معطر كردن چاي

براي معطر كردن چاي مي توان به آن مقداري گل ياس، گل سرخ، گل بهار نارنج، نعنا، هل، ليمويخشك يا تازه، چند پر زعفران( بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت تركيبي يا به تنهايي اضافه كرد.