خدمات پزشکی در محل
مدیر: دکترفاطمه گیوی
شهر: تهران
آدرس: تهران ، اسلامشهر ، خیابان قائمیه ، بین کوچه14و 16 ساختمان دفتر پیشخوان دولت ، طبقه دوم مرکز مشاوره مهربان
آگهی و اخبار
1398/09/16

فرزند پروری

فرزند پروری مادرانه
#فرزندپروري

از این ماد‌ران نباشید

د‌رست است که هر ماد‌ری آرزوی آرامش و شاد‌ی فرزند‌ش را د‌ارد‌ اما برخي ماد‌رها با اشتباه‌های‌ خود، زند‌گی را برای کود‌ک خود‌ سخت ‌می‌کنند‌:

- ماد‌ران همیشه نگران
- ماد‌ران محافظتی
- ماد‌ران چسبند‌ه
- ماد‌رانی که همیشه با همسرشان ‌می‌جنگند.
- ماد‌رانی که بچه را د‌ر د‌عواها د‌خالت ‌می‌د‌هند.
ماد‌ر محافظتی نباشید‌...

شاید‌ ماد‌ران محافظتی ند‌انند‌ طرز رفتارشان با کود‌ک، تا چه حد‌ به او آسیب ‌می‌زند‌ اما فرزند این مادران،  اصلا سراغ اکتشاف نمی‌رود و برای هیچ چیزی تلاش نمی‌کند.  اگر از رفتارهای زیر نپرهیزید، با این نحوه برخورد‌ اضطرابی آموخته شد‌ه به کود‌ک ‌می‌د‌هید‌. د‌ر نتیجه امکان د‌ارد‌ د‌ر آیند‌ه فرد‌ مضطربی شود‌ که از همه چیز ‌می‌ترسد‌ و به هیچ کس نمی‌تواند‌ اعتماد‌ کند‌.

- از نوزاد‌ی تا سنین بالاتر د‌ر هر مرحله‌ای تمام کارهای کود‌ک‌شان را انجام ‌می‌د‌هند‌. کود‌ک ‌می‌تواند‌ د‌ر یک سنی قاشق به‌د‌ست بگیرد‌ و غذایش را خود‌ش بخورد‌ یا باید‌ د‌ر یک سنی د‌یگر لباس‌هایش را خود‌ش بپوشد‌ ولی ماد‌ر محافظتی اجازه نمی‌د‌هد‌ کود‌ک این کارها را انجام د‌هد‌ و خود‌ش انجام ‌می‌د‌هد‌. به همین خاطر بچه مد‌رسه ‌می‌رود‌ ولی هنوز ماد‌ر غذا د‌ر د‌هانش ‌می‌گذارد‌ و لباس تنش ‌می‌کند‌. 

-  کود‌ک به طور طبیعی باید‌ با همسالانش ارتباط برقرار کند‌ ولی ماد‌ر نگران است بچه‌های د‌یگر بچه‌اش را بزنند‌ یا به بچه‌اش حرف‌های بد‌ بیاموزند‌ و حین بازی هولش بد‌هند‌ بنابراین مانع ارتباط گرفتن کود‌ک با بقیه بچه‌ها ‌می‌شود‌.

- أين ماد‌ر از ترس اینکه کود‌ک زمین بخورد‌، اجازه بازی کرد‌ن و فعالیت‌ را به كودك خود نمي دهد.

مدیریت مالی نوجوان

مدیریت مالی نوجوان
🌀نکاتی درباره پول توجیبی دادن به نوجوانان🌀


🔷 پسري ۱۵ ساله دارم. چند بار بدون اجازه از جيب و کارت بانکي پدرش و من پول برداشته است. خواهش مي کنم من را راهنمايي کنيد که چه کار کنم؟

🔷دختري 13 ساله دارم. هميشه از ما درخواست پول مي کند و پول هايش را بدون برنامه خرج مي کند. اصلا به ميزان درآمد پدرش توجهي ندارد. چگونه با او صحبت کنم؟

🔷 دوره نوجواني دوره استقلال طلبي و کسب هويت است. بعضي از نوجوان ها براي پاسخ دادن به اين 2 نياز، رفتارهاي نامناسبي انجام مي دهند. يکي از راه هايي که مي تواند به استقلال نوجوان کمک کند، دادن پول توجيبي به اوست. پولي که دست يک نوجوان است، چگونگي دريافت آن و روش نگرش او به آن پول، نه تنها بر توجه بيشتر او به چيزي که مي تواند با آن پول بخرد يا پس انداز کند، تاثير مي گذارد که بر ميزان اعتماد به نفس و مديريت مسائل مالي او هم تاثير گذار خواهد بود.

💠چرا بعضي نوجوانان از جيب پدرشان پول برمي دارند؟

🔷متاسفانه بعضي والدين به پرداخت پول توجيبي به فرزندشان توجه ندارند و نمي دانند که محروميت بچه ها از پول توجيبي سبب مي شود تا نوجوان مجبور شود که خودش به اين نياز پاسخ دهد و متاسفانه تنها راهي که به ذهن نوجوان مي رسد، برداشتن پول از جيب والدين است. اگر والدين به طور مثال، ابتداي هر ماه مبلغ مورد توافق را به عنوان پول توجيبي به فرزندشان بدهند، ديگر پولي در خانه کم و گم نخواهد شد.

💠با درخواست پولي بيشتر از پول توجيبي چه کنيم؟

🔷والدين بايد توجه داشته باشند که اگر نوجوان شان مي خواهد پولي را براي خريدن چيزي خرج کند که مبلغش بيشتر از مقدار پول توجيبي اوست، نبايد بدون دليل پول اضافه تري به او بدهند. در چنين موقعيت هايي بهتر است پدر و مادرها، فرزندشان را مجبور کنند تا منتظر زماني شود که پول کافي براي خريد آن کالا را با پس انداز کردن به دست بياورد. نوجوان در چنين وضعيتي مي تواند هيجان خريد چيزي که خودش پولش را جمع کرده، تجربه کند و اگر آن وسيله را خراب کرد، پشيماني را بهتر احساس کند.

💠پول توجيبي زياد بهتر است يا کم؟

🔷تجربه نشان داده است فرزنداني که در خانواده اي مرفه هستند و پول توجيبي بسيار زيادي دريافت مي کنند، بيشتر به اسراف و ولخرجي روي مي آورند چرا که ميزان پولي که به آن ها داده مي شود بيشتر از نياز آنان است.

🔷البته همان طور که گفته شد پرداخت پول توجيبي کم نيز باعث انجام رفتارهاي اشتباه در نوجوان؛ مانند برداشتن پول بدون اجازه از جيب والدين مي شود. ولي اگر مبلغ پول توجيبي اندازه باشد، فرزندان تدبير چگونه درست خرج کردن آن را به کمک والدين شان مي آموزند.

🔷اگر خانواده اي مي ببيند که فرزندش پولي را که از آن ها مي گيرد در راه درستي خرج مي کند، بايد او را تشويق کند و از او بخواهد که به تدريج به فکر پذيرفتن بخشي از مسئوليت هاي زندگي هم باشد تا پس از فراغت از تحصيل، به دنبال منبع درآمدي برود. خانواده بايد به فرزند خود اين نکته را هم بياموزند که کم کم بايد به استقلال مالي برسد و حتي اگر خانواده توان مالي خوبي داشته باشد، تا سن خاصي مي تواند از او حمايت مالي کند.

💠نکاتي براي آموزش مديريت بهتر پول توجيبي

🔷مهارت مديريت امور اقتصادي را بايد به نوجوانان آموزش داد. در ادامه به چند نمونه از راهکارهايي که به تقويت اين مهارت کمک مي کند، اشاره مي شود:

🔷سعي کنيد از همان سنين خردسالي ميزاني معين از پول را در قالب يک مدت زمانبندي مشخص در اختيار فرزندتان قرار دهيد. اين ميزان بايد ثابت باشد و در ابتداي کار در زمان هايي با فاصله کوتاه به کودک داده شود به عنوان مثال هر سه روز يا در انتهاي هر هفته.

🔷به قوانين مالي تعيين شده، پايبند باشيد تا نوجوان تان در صورت ولخرجي و رعايت نکردن محدوديت ها با شرايط نامطلوب مالي مواجه شود و از عواقب رفتارش نکات جديدي را بياموزد. البته اگر مشکلات مالي نوجوان تان به بحران تبديل شد بهتر است تسهيلاتي را براي او در نظر بگيريد تا آسيب نبيند.

🔷در ابتداي کار تاکيد زيادي بر پس انداز نداشته باشيد بلکه تاکيد بر رساندن پول به سررسيد بعدي پرداخت پول توجيبي از اهميت بيشتري برخوردار است.

🔷پس انداز کردن او را هدفمند کنيد مثلاً در صورتي که به خريد وسيله اي تمايل دارد به او پيشنهاد دهيد که اگر بخشي از هزينه هاي آن کالا را خودش پس انداز کند بقيه قيمت آن را شما پرداخت خواهيد کرد.

#مديريت_مالي
#نوجواني 
#ولخرجي
#پس_انداز

تربیت کودک

تربیت کودک
#فحش_دادن در كودكان زير چهار سال

گاهي كودكان فحش ميدهند و باعث نگراني و خجالت والدين ميشوند. نگراني اغلب والدين اين است كه اگر ادامه دهد چي؟؟؟ چگونه ميتوان او را كنترل كرد و...

🔴 اگر كودك زير چهار سال شما حرف بدي را ياد گرفته و مدام آن را تكرار ميكند، بدانيد كه او معني آن كلمه را نميداند و صرفا ميخواهد عكس العمل شما را ببيند.

🔴 شما بايد كلا اين رفتار را ناديده بگيريد. اگر هر گرنه عكس العملي نشان دهيد، مبني بر اينكه داد بزنيد، با او صحبت كنيد، بخنديد، حواسش را پرت كنيد، او را تنبيه كنيد و..... او اين رفتار را تكرار خواهد كرد. 

🔴 هرگونه عكس العملي از جانب شما، باعث ميشود كه اين رفتار در او تقويت شود.

🔴 وقتي فحش داد و حرف زشتي زد، جوري رفتار كنيد، انگار حرف او را نشنيده ايد. كاملا ناديده بگيريد و وقتي حرف هاي معمولي و خوب زد او را در آغوش بگيريد و ببوسيد و به او محبت كنيد. 

https://t.me/joinchat/BRikLkMtcGGUWX-mF0GfZg

فرزند پروری

فرزند پروری
✳️#رفتار_درست_با_کودک

#فرزندپروري


💢اگر قرار است جيغ نزنم داد نزنم كتك نزنم قهر نكنم تنبيه نكنم محروم نكنم ناسزا نگويم تهديد نكنم تحقير نكنم او را نترسانم مقايسه نكنم مدام نصيحت نكنم گله نكنم غر نزنم متهم نكنم برچسب نزنم،،،، پس چكار كنم؟!

✅ 1-مغز انسان افعال منفي را نميفهمد، به جاي داد نزن بگوييد آرام باش، به جاي ندو بگوييد آرامتر راه برو، به جاي جيغ نزن بگوييد آرامتر حرف بزن.

✅ ٢. به جاي تاكيد بر كارهاي اشتباه فرزندتان، به او كار خوب را بياموزيد. بهتر است كار خوب را با لذت گره بزنيد تا نهادينه شود.
تشويق كردن و جايزه دادن و جدول ستاره ها تا هفت سالگي بهترين روش براي آموختن كار خوب است. زماني كه انسان كادو و جايزه ميگيرد هورمون دوپامين كه هورمون شادي است ترشح ميشود و به مرور كودك شرطي ميشود و كار خوب در او نهادينه ميشود.

✅ ٣. به او حق انتخاب دهيد.
"الان حمام ميري يا قبل از خواب؟" "بشقابتو توي سينك ميذاري يا روي كابينت؟" به او حق انتخاب دهيد تا بتواند قسمتي از تصميگيري شما باشد. ميتوانيد از او بپرسيد كي ميخواهد درس بخواند؟ چند ساعت تكاليفش طول ميكشد؟ اگر به مرحله نوجواني رسيده اند از آنها بخواييد برنامه ريزي كند و بعد به شما اطلاع دهد.

✅ ٤. در انجام كارهايش به او كمك كنيد تا همكاري را بياموزد.
در تميز كردن اتاق، جمع كردن لباسها، صاف كردن رو تختي با او همقدم شويد. اين اوقات را به لحظات شاد تبديل كنيد. به او اجازه دهيد از همكاري با شما لذت ببرد.

✅ ٤.انتظارات خود را تعديل دهيد. شادي كودكانه آنها را فداي نظم و انضباط نكنيد. بگذاريد كودك درونتان با ديدن آنها دوباره كودكي كند. در آخر سوال كنيد "خب حالا چطور خونه رو به شكل اول برگردونيم؟" 

✅ ٥. به فرزندتان ياد دهيد از اشتباهاتش بياموزد نه آنكه به اشتباهاتش بياويزد، اگر به خاطر هر اشتباه او داد بزنيد تهديد كنيد يا تنبيه كنيد فرزندتان بخشندگي و مهرباني با خود و افراد زندگيش را نمي آموزد. گاهي اجازه دهيد اشتباهات بي خطر كند و بعد بدون منت به او بياموزيد چگونه جبران كند.


https://t.me/joinchat/BRikLkMtcGGUWX-mF0GfZg